Wederom, zomertijd in Ginnum, in het mooie – van binnen witte – kerkje. Daar waar stilte van nature aanwezig is en buiten de zwaluwen rondvliegen en de vlinders fladderen. Het is  groen hier rond het 11e eeuwse terpkerkje in Friesland.
Op mijn programma stond één ding centraal: verdiepen in de Keltische zienswijze van geloven, kunst en natuur. De titel Earth, the original Monestery  van Christine Valders – Painter is mijn lesboek geweest. Gevonden voorwerpen, een dood dagpauwoogje en een verongelukte boerenzwaluw. ik heb ze getekend en mijn hart al tekenend laten spreken.

Wad Modder schilderijtjes
Vorig jaar was ik er al mee begonnen,  een bak met modder van het wad, meegenomen naar de kerk en daar mee geëxperimenteerd op stevig papier Je ruikt het wad, zoutig, zurig, bruingrijs en groengrijs, zwart. Ik met mijn handen of met grassen gewerkt. 

Het andere is het tekenen van uitgebeitelde graven, door middel van frottage techniek. Er is één grafsteen in de kerk, waarvan de opschriften zijn weggebeiteld, vermoedelijk door vetes tussen rijke families…… deze weggebeitelde graven intrigeren. Ik heb ze opnieuw ingetekend, mijn eigen zienswijze toegevoegd. Hieraan toegevoegd is de altaarsteen? runensteen? uit Anloo. Ook hier de frottage techniek toegepast. Hierin is vanuit het kruis een levensboom zichtbaar, omringt door plantaardige motieven