(…) voldoende in vuur geraken om die goudkleuren en die bloementonen te laten versmelten – dat kan de eerste de beste niet

Dit schreef Vincent van Gogh aan Paul Gaugain, zijn collega schilder over het schilderen van de beroemd geworden ZONNEBLOEMEN.

Op dit moment is er een speciale tentoonstelling gewijd aan de zonnebloemen van Vincent van Gogh in het gelijknamig museum in Amsterdam. Dit heeft te maken met de restauratie van dit beroemde schilderwerk. Het materiaal is zo kwetsbaar, dat het niet uitgeleend mag worden naar andere musea. Dus van nu af aan blijft het in Nederland.

 

 

Op vrijdag 16 augustus van 10.00 uur tot 16.00 uur geef ik een dagworkshop in de Kunstfabriek.

Bij goed weer gaan we naar buiten, waar ik een grote vaas met zonnebloemen  neerzet en in navolging van Vincent van Gogh gaan we schilderen met acrylverf.

De zonnebloemen komen uit mijn tuin, alwaar ik dit voorjaar twee zakjes met zaad heb losgelaten. Dat is inmiddels een bos geworden van zonnebloemen in diverse kleuren.

Kosten dagworkshop: €50,- incl koffie, thee, fruit  en alle benodigde materialen.

Neem wel je lunchpakket mee.

Doe mee en meld je aan: kunst7nl@gmail.com of bel 06-10807962 Annewil Jansen. Na aanmelding ontvang je info over het bereiken van de Kunstfabriek, P.C. Stamstraat in Nijverdal.