Over mijn Kunstprojecten

Pasen 2022  Johanneskerk Leersum

Expositie in thema: Op Adem komen.
Met lezing op zondag 20 maart 2022 om 15.00 uur

Feest van de Geest Groningen – noord Drenthe Pinksteren 2022 
‘in vuur en vlam`

Leidraad voor de kunstwerken is het verhaal van Mozes en de brandende braambos uit Bijbelboek Exodus 3.
De kunstwerken ga ik maken voor de 12e eeuwse Magnuskerk in het esdorp Anloo in Drenthe. Het afgelopen jaar heb ik mij verdiept in de techniek van het vilten vanuit de vacht. Het liefst verwerk ik de wol zo puur mogelijk. Voor project Feest van de Geest http://www.feestvandegeest.nl ga ik aan de slag met wol van, hoe kan het anders, Drentse heideschapen.

Jubileum expositie leden van de AKKV in de Grote Kerk in Edam juli 2022

In 2020 bestond kunstenaars collectief AKKV (opgericht voor katholieke kunstenaars) haar 100 jarig jubileum. Hiervoor is een catalogus samengesteld en een expositie met als thema Water en Vuur in Edam. De expositie is uitgesteld naar 2022. De ‘Heartland’ kunstwerken zijn hiervoor gereserveerd. Meer informatie volgt.

ArsproDeo is een landelijk kunstenaarscollectief, deze is een vitrine van kunst voor kerken.  Ik ben naast kunstenaar ook bestuurslid en betrokken bij het samenstellen en organiseren van exposities. Komend jaar 2022 wordt er gestart met een nieuw thema: Licht!

IJM Expressions for Justice  en ArsproDeo
2019 – 2021

In 2019 is IJM Expressions for Justice  samen gaan werken met ArsproDeo. Expressions for Justice is de kunst afdeling van International Justice Mission http://www.ijmnl.org Ze wil door middel van kunst de wereldwijde problematiek van kindslavernij onder de aandacht brengen. IJM zet zich in voor bevrijding, opvang en nazorg van kindslaven. Naast dit alles zet IJM zich in voor het herstellen van het rechtssysteem ter plaatse.  Een reizende expositie is nu samengesteld, welke maandelijks verhuist naar een andere plaats. mei Tuindorpkerk in Utrecht en juni Christus Triomfatorkerk in Den Haag.

Kleine Kerk Steenwijk

Expositie drie kunstenaars in juli/ augustus 2021