Over mijn Kunstprojecten

Feest van de Geest Groningen – noord Drenthe 2020 
‘in vuur en vlam’
Vanaf 21 mei tot en met 1 juni 

Leidraad voor de kunstwerken is het verhaal van Mozes en de brandende braambos uit Bijbelboek Exodus 3.
De kunstwerken ga ik maken voor de 12e eeuwse Magnuskerk in het esdorp Anloo in Drenthe. Het afgelopen jaar heb ik mij verdiept in de techniek van het vilten vanuit de vacht. Het liefst verwerk ik de wol zo puur mogelijk. Voor project Feest van de Geest http://www.feestvandegeest.nl ga ik aan de slag met wol van, hoe kan het anders, Drentse heideschapen.

IJM Expressions for Justice  en ArsproDeo

In 2019 is IJM Expressions for Justice  samen gaan werken met ArsproDeo. Expressions for Justice is de kunst afdeling van International Justice Mission http://www.ijmnl.org Ze wil door middel van kunst de wereldwijde problematiek van kindslavernij onder de aandacht brengen. IJM zet zich in voor bevrijding, opvang en nazorg van kindslaven. Naast dit alles zet IJM zich in voor het herstellen van het rechtssysteem ter plaatse.  Een reizende expositie is nu samengesteld, welke maandelijks verhuist naar een andere plaats.
Aan de start van de reis  in gallery Arte Temporale in Bussum zijn vele kunstenaars bij elkaar gekomen om kunstwerk Unchained te maken. 

ArsproDeo http://www.arsprodeo.nl  is een landelijk kunstenaarscollectief, deze is een vitrine van kunst voor kerken. De kunstwerken hebben een sterk meditatief karakter. Ik ben naast kunstenaar ook bestuurslid en betrokken bij het samenstellen en organiseren van exposities.