Bries 

De eerste expositie in de 40 dagentijd zal gaan plaatsvinden in Leersum in de Johanneskerk. Het thema is Op Adem Komen.

Lezing:  Op Adem komen,  Annewil Jansen      zondag 20 maart   15.00 – 16.00 uur Johanneskerk Leersum

Annewil Jansen laat zich als kunstenaar leiden door het landschap in de ruimste zin van het woord. In haar werk vormen kwetsbaarheid, verval en leven een rode draad. Onrecht,  intolerantie, polarisatie, vervuiling van de schepping, zijn onderwerpen die niet worden geschuwd, evenals de donkere kanten van het leven zelf.  Ze hebben echter niet de overhand, want verwondering en schoonheid zijn als een glimp van de Aanwezige in ons bestaan. Regelmatig is ze in de zomer aan het werk in de stilte van het terpkerkje in Ginnum.

In de lezing komen aan de orde hoe ik zelf op adem kom, hiervoor zal ik ervaringen in het terpkerkje van Ginnum erbij halen en hoe dit mijn kunstwerken heeft beïnvloedt.

Tu fais briller ma lampe; O Eternel, mon Dieu, tu illumines mes ténèbres
.     Psaume 18:29

Voor project Adem (Feest van de Geest 2016) heeft ze twee grote vrij hangende doeken  gemaakt: uit het Eerste Testament met als titel ‘de fluisterende stilte’ over de profeet Elia op de Horeb en uit het Nieuwe Testament: ‘en Hij blies op hen’ over de eerste verschijning van Jezus aan zijn vrienden ná de opstanding. Deze doeken zullen aan de voorwand worden opgehangen en uitgangspunt zijn van de lezing over ‘op Adem komen’.