Een nieuw seizoen, die anders zal zijn dan normaal. Deze tijden zijn niet normaal en dat voelt iedereen. Zo ben ik gaan nadenken over de invulling en uitvoering van de cursussen en workshop komend seizoen. De Kunstfabriek heeft een groot workshoplokaal en dat is geschikt voor vier cursisten die op anderhalve meter afstand van elkaar kunnen werken. In de workshop of cursus die overdag wordt gegeven is buiten altijd een optie. Meestal laat het weer dit wel toe en dat biedt ongekende mogelijkheden. De dagworkshop zonnebloem schilderen laat ik vervallen, het tekenen en schilderen van zonnebloemen integreer ik in de cursussen.

Ik start in september met het volgende aanbod:

 • 10 lessen tekenen en schilderen op dinsdagavond (elke week, behalve de herfstvakantie) vanaf 15 september 2020

  22, 29 september, 6, 13, 20 oktober, 3, 10, 17, 24 november 2020
  incl. teken- en schildermaterialen (acryl) (excl. Papier, doek, penselen)

  Incl. koffie/thee

  Kosten € 190,-
  DEZE CURSUS IS VOL

  Inhoud les.
  Ook zo’n hekel aan schilderijen die met behulp van een projector zijn gemaakt? Dan is deze cursus iets voor jou.
  Hier zijn mensen die het ambacht willen leren en tot eigen ontdekkingen willen komen, die willen leren hoe kleuren werken,  die willen leren hoe je een goede compositie neerzet en het ontwikkelen van je eigen handschrift. Ik wil jullie veel leren, maar beperk het tot landschappen en stillevens.
  Aan de hand van (post)-impressionistische voorbeelden zoals Vincent van Gogh, leer je aan de hand van je eigen schetsen  een schilderij  maken.

 • 10 lessen tekenen op 10 donderdag middagen vanaf 24 september, 1 , 8, 15, 22 oktober, 5, 12, 19, 26 november, 3 december 2020

  incl. alle  tekenmaterialen  en koffie/thee

  Kosten € 190,-
  NOG MAX 2 PLAATSEN VRIJ

  Inhoud les.
  Tekenen is de basis om beeldend uiting te geven van wat je ziet en beleeft. Het belang van tekenen naar waarneming zal hierin een grote rol vervullen, kleine stillevens, tekenen van lichaamsdelen, of objecten. Schaduw en licht zijn belangrijk voor een goede tekening. Als het mogelijk is zal er op locatie worden getekend. Er is keuze om te tekenen met potlood, houtskool,inkt en pastelkrijt. De laatste 2 lessen kan worden gewerkt aan een door jouw gekozen project. Dit kan ook een grafische prent zijn.

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.