Kruisweg 8 beelden en 8 gedichten

In 2011 is in opdracht van PKN ‘de Schaapskooi’ in Nijverdal een eigentijdse kruiswegstatie ‘Kruisweg 8 beelden en 8 gedichten’ gemaakt door de in Nijverdal wonende Annewil Jansen (8 beelden) en Chris Lindhout ( 8 gedichten).
Annewil schilderde 7 schilderijen (acryl op mdf, formaat 50 x 60) en maakte uit een marmeren steen het beeld van de Verrijzenis.
De  schilderijen zijn: Getsémané – statie 1, Verraad- statie 2, Geseling – statie 3, Zie de Mens -statie 4, Duisternis – statie 5 Het is Volbracht  – statie 6 Graftuin – statie 7. Een marmerbeeld verbeeldt de Verrijzenis.
Chris Lindhout heeft zijn inspiratie gehaald uit de beelden.

Annewil heeft tijdens het wordingsproces inspiratie opgedaan door naar de muziek van Johnny Cash (Unchained, the Man Comes Around en a Hundred Highways) en U2 (October en No Line on the Horizon) te luisteren. Een bezoek aan Yad Vashem in Jeruzalem in 2010 heeft veel indruk op haar gemaakt. In statie I is een beeld uit dit Holocaust Memorial terug te vinden. In de voorbereidingstijd kwamen beide makers er achter dat ze in dezelfde week in 2010 in Jeruzalem waren, een bijzondere herkenning in elkaars beelden en gedichten en de gesprekken die daar uit voort kwamen.

Chris Lindhout was tot zijn pensionering directeur van basisschool de Schaapskooi in Nijverdal. Eerder verschenen de dichtbundels ‘Momentje’, ‘Even stilstaan’, ‘In verwondering verder gaan’ en ‘Goud in handen’.

Voor een volledig beeldverhaal met gedichten zie hiervoor http://www.artway.eu  kerk en kunst rubriek:
materiaal voor kerkelijk gebruik: Goede Vrijdag.    Er is een boekje verkrijgbaar van de Kruisweg 8 beelden en 8 gedichten voor € 20,- incl. verzending. Dit is te bestellen via het contactformulier.