Bloemen/ flowers

Tulp

Het jaar 2020 en de wereld stond stil. De coronacrisis. Buiten begon het voorjaar te stralen en werd de lockdown een feit. Wat kan je doen? Zoals iedereen die zich onthand voelt, wezenloos, doelloos. Uiteindelijk de tulpen in mijn keukenhofje in een vaas gezet en deze getekend met inkt en aquarel. Corona kunst is het beste medicijn tegen doelloosheid en angst.

Zonnebloem

Sinds 2019 ben ik gestart met een moestuin. Naast groenten heb ik zonnebloemen gezaaid. Ze zijn uitgegroeid tot een woud van zonneschijn. Voordat de vogels zich tegoed doen aan de pitten,  eerst deze tekenen.

Roos/ akelei
Het was een natte zomer in het jaar 2014 en ik bracht een dag door in de botanische tuinen in Buitenpost. Gefascineerd heb ik gekeken naar de bedruipte rozen in de rozentuin. Bij terugkomst in het kerkje in Ginnum zag ik een witte roos staan bij één van de graven bij de kerk.  Deze roos is daarna in mijn tekeningen gekropen. Tijdens de voorbereidingen van Feest van de Geest 2018 ben ik geattendeerd op gebedenboeken Germania, uit het nonnenklooster Thesinge (15e en 16e eeuw). Het is voor het eerst dat een vrouw, Stine Duthmers, haar naam heeft mogen verbinden met deze kunstvorm. Dit heeft geleid tot een serie tekeningen roses and columbines / roos en akelei.