Pages Menu
TwitterRssFacebook

Posted by on feb 24, 2015 in Kunst7 | 0 comments

Kunst in de klas – winter en voorjaar 2015

Kunst in de klas – winter en voorjaar 2015

Vanaf januari ben ik wekelijks op stap met een krat vol verf- of tekenspullen op weg naar scholen in en rondom Tubbergen. Mooie ontmoetingen en gesprekken met kinderen over kunst.  Eén klas is naar het Rijksmuseum geweest in Amsterdam en prachtig dat ze het vonden. ‘En?’ vraag ik dan, ‘wat vond je het mooiste wat je hebt gezien?’  Rembrandt van Rijn is dan het antwoord. Eén jongen vond het maar stom dat er een stuk van de Nachtwacht is afgezaagd. In een ander gesprek ging het over kunst en geld. Zegt een jongen, ‘maar kun jij niet een miljoen vragen voor je schilderij?’ ‘Dat kan ik wel doen’, zeg ik dan, ‘maar dan verkoop ik het niet. Ik verkoop maximaal één groot schilderij per jaar. Ik verdien minder dan de schoonmaker van de school. Maar ik mag het werk heel graag doen en  jullie hierin lesgeven. Jullie gaan straks iets moois maken en deze werken komen te hangen in één van de verzorgingshuizen in de buurt. Je kunt kunst delen en anderen hiervan laten genieten, dat is veel belangrijker dan geld’. Tja, weer wat geleerd en ik had een heerlijke middag. Kinderen zijn verrast door hun eigen werk. Tot nu toe zijn er tekeningen gemaakt met pastelkrijt op gekleurd papier ‘de maan schijnt door mijn slaapkamerraam‘  (met de sterrennacht van Vincent van Gogh als voorbeeld) en er zijn monotypes gemaakt met als thema  ‘winterbos’ (met als voorbeeld Mondriaan en Gertjan Scholte Alberts).

Share on LinkedInShare on Facebook