Pages Menu
TwitterRssFacebook

Kunsteducatie op de basisschool – Over Cultuur

 

 

 

develdtochtpopart 062kopie


kinderen kruipen in de huid van architect Aldo Rossi en maken dit ontwerp.
de Veldtocht – Almelo

Kunst educatie voor basisonderwijs op Over Cultuur

Dit jaar is de website Over Cultuur opgestart, een initiatief van de van Rijnbeekgroep,  Zie hiervoor http://www.overcultuur.nl  Ga naar aanbieder: Annewil Jansen. Scholen voor het basisonderwijs, BSO  kunnen mij inhuren voor lessen van 1 á 1,5 uur per groep of voor een dagdeel.  In overleg kan een (project)thema worden gekozen, het thema wordt gekoppeld aan een wereld kunstenaar en aan hun eigen belevingswereld. En dan krijg je kinderen die met veel voldoening terugkijken op de workshops.

Nieuwe leerlijn tekenen

Ik heb ICC-ers gesproken die graag een start willen maken in hun school met een leerlijn tekenen.  In 10 lessen leren kinderen vanaf groep 5 om te leren kijken, gebruik maken van de verbeelding en omgaan met tekenmaterialen als diverse potloden, houtskool en pastelkrijt. Ik ben deze lessen aan het ontwikkelen en zodra het klaar is, staat het op de website Over Cultuur. 

“Kunst wordt het pas als het viert dat we even mogen bestaan”.

Daarnaast ben ik altijd in voor nieuwe samenwerkingsprojecten. Het liefst werk ik samen met jou als docent, zodat we samen een les(senserie) kunnen voorbereiden. Het voordeel is dat jij precies weet, wat je de kinderen wilt leren en kunnen we verbindingen leggen met andere vakgroepen als aardrijkskunde, biologie, geschiedenis, Nederlands, rekenen, noem maar op. Dit zijn de lessen op maat, speciaal voor jou klas of school.  Je kunt me bellen om te overleggen wat er mogelijk is op 06 10 80 79 62 of  stel je vraag: http://kunst7nl@gmail.com  onder vermelding van kunstles in de klas.

Selectie van uitgevoerde projecten:

workshop ‘zie de maan schijnt door mijn slaapkamerraam’ pastelkrijt, inspiratie Vincent van Gogh sterrennacht.

workshop bloementuin van Andy Warhol

workshop ‘winterbomen’, naar Piet Mondriaan, monotype bewerken.

workshop tekenen en collage ‘de ganzentrek’ en de komst van de zwaluwen  naar het voorbeeld van Marc Chagall.
zie  ook gallery.

 

 

workshop POP Art naar het voorbeeld van Andy Warhol met beschilderde zelfportretten

workshop collage’s maken van vliegende figuren naar kunstenaar: Marc Chagall/ ‘ganzentrekweg en zwaluwkom’  collage op geschilderde achtergrond.

 

workshop  ‘gooi een hoed in de lucht!’  pastelkrijt en sjablonen.

In de studio van architect Aldo Rossi (hij de architect van het Bonnefantenmuseum in Maastricht) Een hele dag met de hele klas werken aan een ontwerp van een gebouw (museum, bibliotheek, school) in stad of dorp waar de school staat.