Pages Menu
TwitterRssFacebook

Posted by on aug 17, 2016 in Kunst7 | 0 comments

Int. Watercolor symposium Karpos Macedonia

Int. Watercolor symposium Karpos Macedonia

watercolor2_bewerkt-1

Ik ben uitgenodigd voor het Watercolor symposium in Macedonië van 1 t/m 9 september 2016. Hier ga ik met 10 internationale kunstenaars aan het werk met waterverf.  De afgelopen weken heb ik me verdiept in het waterverven en ik zie ernaar uit om dit in dit prachtige land in praktijk te brengen.   Macedonië een land met een nog jonge democratie en is naar Europese maatstaven een van de armste landen van ons continent. Arm maar ook rijk aan schitterende onbedorven natuur en rijke Byzantijns/ vroeg christelijke cultuur.  Rondom het meer van Ohrid 365 kerken en kloosters.! Deze stad wordt dan ook het Jeruzalem van de Balkan genoemd. De bergen, meren, ik ga hier al eerder naar toe om hier heel veel van te genieten.

Inmiddels ben ik terug en ligt het symposium achter de rug. Zes werken heb ik achtergelaten om in Skopje tentoongesteld te worden. Het was een mooie tijd, kostbare gesprekken gevoerd, genoten van natuur, met name de bronnen van Sveti Naum.en bovenal de Byzantijnse cultuur; vroeg christelijke mozaïeken van Hereklea, bij Bitola, Sv Sofia in Ohrid met bijzondere fresco’s.  De bronnen, het meer van Ohrid,, het opspattende water, de stenen, zijn onderwerp geworden voor de aquarellen, zie hierboven.

Annewil Jansen

 

 

 

Share on LinkedInShare on Facebook