Pages Menu
TwitterRssFacebook

de kunstenaar/ the artist


Annewil 3

                                                                                the secret of light is shadow, our shadow – Hélène Ramin

Annewil Jansen (1963) woont en werkt in Nijverdal. Na het behalen van het diploma leraar beeldende kunst (1995) duurde het nog een tijd voor de stap naar beeldend kunstenaar gemaakt werd. In 2007 was het zover. Naast kunsteducatie voor volwassenen en  kinderen werkt Annewil aan eigen werk.

Heartland  Landschappen zijn een rode draad in het werk. Onaangetaste landschappen, waar vinden we dat nog? De zee, de woestijn, rivieren en oevers voeden haar ideeën. Ze laat zich leiden door het landschap in de ruimste zin van het woord. Hierbij gaat het niet om het maken van ‘realistische kopieën’, maar om het opnieuw ordenen van ruimte en sfeer.  Contrasten tussen licht en donker brengen kracht in het werk en vormen een steeds terugkerende element. Ze noemt ze Heartland.

Ginnum 
Sinds 2010 werkt ze ’s zomers een of twee weken in het terpkerkje in Ginnum. In de stilte van het Friese land worden ideeën omgezet in nieuwe beelden. Kleuren, soms krachtig en dan weer subtiel, verschijnen samen met de vormen op het doek. Dit proces herhaalt zich net zolang tot het een poëtische lading krijgt. De thema’s ontleent ze aan het leven zelf, met zijn hoogte- en dieptemomenten. Soms ontstaan er gedichten bij. Vaak luistert ze tijdens het schilderen naar muziek, dat haar op dat moment raakt.

Tekenen In 2016 uitnodiging ontvangen voor Watercolor symposium in Macedonia. Daar heeft zij de tekenkunst weer opgepakt. Ze heeft zich nieuwe technieken eigen gemaakt. Vanaf dat moment is het kleine gebaar belangrijker geworden. De resultaten  zijn te vinden in de gallery onder drawings, watercolors.

Kunst en kerk/ ArsproDeo
Regelmatig exposeer ik in kerken, door kunst te tonen die gebruikt word in de liturgie tijdens de christelijke feesten. zie hiervoor de pagina Activiteiten Kunst7  rubriek: Kunst en kerk,  Kruisweg 8 beelden en 8 gedichten, Feest van de Geest.  Sinds 2011 is Annewil mede bestuurslid van ArsproDeo, Deze is een vitrine van kunst voor exposities in kerken en kerkelijke vieringen.

                                                                                                      Tu fais briller ma lampe;
                                                                                                     O Eternel, mon Dieu, tu illumines mes ténèbres.
                                                                                                                     Psaume 18:29

 

Oskar Kokoschka Award in atelier an der Donau In september 2013 heeft Annewil meegedaan met symposium Atelier an der Donau in Pöchlarn, geboorteplaats van Oskar Kokoschka, in Oostenrijk. In 8 dagen werk maken voor de galerie AadD. Naast de discipline schilderen ook grafiek, keramiek en beeldhouwkunst. In de discipline Malerei (Painting) ontving ze een Ehrenpreis (Price of Honour) voor haar werk Donau Tanz. (beeltenis van Oskar Kokoschka)

Symposia buitenland
2017  25 april t/m 5 mei  symposium schilderen, Boz’Art et Baz’Art, Vichy, France
2016  1 t/m 8 september Watercolor symposium Karpos, Skopje, Ohrid,  Macedonia.
2013  4 t/m 12 september symposium schilderen, Atelier an der Donau, Pöchlarn, Oostenrijk

Opleiding en masterclass
Masterclass Piéta door Grady van den Bosch te Bussum 2018
Masterclass ‘Hemel en Aarde’ door Henk Pietersma te Ginnum  2010
Masterclass ‘Heartland’ door Maron Hilverda, Wilma Wagenaar, Kunstweek 2008 in St. Paulusabdij in Oosterhout
Masterclass ‘The Last Judgement’ door Henk Pietersma, Willem Zijlstra, Maron Hilverda zomeracademie 2007 in Karmelklooster te Drachten
Masterclass ‘Kleur’ door Henk Pietersma, winteracademie 2007 te Bussum
Docentenopleiding schilderen/tekenen aan Chr.Hogeschool Windesheim  in Zwolle, afgestudeerd in 1995

Kunst kopen?

Mijn kunstwerken zoals die op de website, zijn te koop, De kunstwerken gegroepeerd bij Kunst en Kerk zijn alleen te huur. De prijzen van kunstwerken variëren vanaf € 85,- (25x30cm) voor studies tot € 3000,- voor de grootste schilderijen. (140x140cm) Een keuze maken is dan ook lastig, want past het schilderij wel in mijn huis? Geen probleem. Ik hang het schilderij bij u op onder de voorwaarden van kunstuitleen. Daarna kunt u beslissen of u het schilderij wilt kopen of toch een ander schilderij wilt laten ophangen.

* Wilt u graag een origineel herinneringsschilderij van geboortes, huwelijk of dierbare personen, dat kan, informeert u naar de mogelijkheden en prijzen.

* Ik werk ook in opdracht naar een schets van mijn hand.

Kunstuitleen aan particulieren

Het is voor particulieren mogelijk één groot schilderij of meerdere kleine schilderijen te huren à € 40 voor 3 maand.. Als u na deze periode besluit het schilderij te kopen, wordt de reeds betaalde huur van de kostprijs afgetrokken. In termijnen betalen behoort tot de mogelijkheden.

Kunstuitleen en opdrachten voor bedrijven
Het is voor bedrijven mogelijk een collectie schilderijen samen te stellen voor bedrijfsuitleen voor een periode van 3 maand. Prijzen 5% van de verkoopwaarde. Kunst in opdracht behoort ook tot de mogelijkheden, als ook teambuilding bijeenkomsten. Zie hiervoor de rubriek kunsteducatie/ workshops volwassenen.

Kom gerust eens langs voor een kijkje in mijn atelier, maar alleen op afspraak. Mijn telefoon, die ik meestal bij me heb, is 06-10807962. Dan zorg ik dat de koffie klaar staat of thee, wat je maar wilt. In ieder geval WELKOM bij Kunst7

Annewil Jansen

the Artist

infopagina-website.JPG

 the secret of light is shadow, our shadow – Hélène Ramin

Life itself, music and travels have always inspired me: sometimes it’s nature in all its diversity urging me to  create, at other times  it’s the city. Changes in color and shape play a crucial role in filling my work with  significance.

 Landscapes I Heartland
The Heart Land series came into being in St. Paulusabdij (St. Paul Abbey) in Oosterhout: it is a search for  ancient landscapes, authenticity and creation being born again, reflecting the desire found in every one of us:  to find peace and quiet and at the same time looking forward to a new heaven and earth, without pollution.    
 Also imagine looking out over the sea and the surf for hours and hours, or simply listening to the quiet  splashing of the waves, just being out there on your own, exposed to the elements, earth, water and wind.  The cleansing effect of these experiences is what I’d like to portray in these paintings: the seaside as a perfect place for ordering your thoughts.

For thou wilt light my candle:
the LORD my God will enlighten my darkness.       Psalm 18:28