Pages Menu
TwitterRssFacebook

Kunst en Kerk actueel

 

AlefBet

Diverse kunstenaars in groeps expositie in de Groninger synagoge aan de Folkingestraat. AlefBet is het Hebreeuwse alfabet. Annewil heeft hiervoor de letters Bet en Mem gekregen om uit te beelden in AlefBet. In het rabbinaatshuis hebben vijf schilderijen gehangen die een relatie hebben met één van de letters.

ArsProDeo

In de gallery van http://www.arsprodeo.nl zijn o.a. deze kunstwerken opgenomen, voor verhuur door kerken voor gebruik in de liturgie.  Tevens ben ik bestuurslid van ArsProDeo en ben ik betrokken bij het organiseren van exposities en presentaties.

Waves of despair

Ik heb in de schaduw onder een boom de bewegende bladeren die als schaduwen  op mijn papier vielen, getekend .  De verkregen vormen heb ik vertaald in collages van handgeschept papier, Arabische kranten en pastelkrijt. Zo zijn waves of despair ontstaan. Zal vijand zee een reddingsboei kunnen zijn?  Kom veilige haven, kom duif van vrede!

Onlangs is mijn werk Waves of despair toegelaten tot Expressions for Justice van International Justice Mission. Deze organisatie zet kunst in om het immense probleem van (kind)slavernij aan te pakken, middels mensen te bevrijden uit hun erbarmelijke situatie, opvang en herstel van slaven tot vrije mensen. De kracht van IJM zit hierin dat zij het rechtssysteem proberen te herstellen in landen waar dit ontbreekt. Er zijn rechters, advocaten in dienst en werken samen met politie en rechters ter plaatse. Projecten in Afrika en Azië. Het meest bekend zijn de bevrijdingen van kindslaven uit de sexindustrie.

Op facebook is dit bericht verschenen:
Nieuw op de website: Expressions of justitie, waves of despair Annewil Jansen

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

IJM Expressions for Justice

Altijd mooi om een nieuwe kunstenaar te kunnen presenteren! Deze keer is dat Annewil Jansen die haar werk Waves of Despair beschikbaar stelde aan International Justice Mission Zij maakte deze twee werken oorspronkelijk om de vluchtelingenproblematiek onder de aandacht te brengen.
Zoals vluchtelingen op zee, zijn de slaven die IJM wil bevrijden, ontheemden die dreigen te worden overmand door golven van wanhoop. Het kussen mag symbool staan voor de hoop op een veilig thuis. #untilallarefree #WavesofDespair #1

Anton Kreileman ik begin kunst steeds meer te waarderen, zeker als het niet te abstract is! Heel erg mooi dit
Annewil Jansen
Annewil Jansen Dank je wel Anton